Ingrediënten (voor 12-20 stuks)
- Verse aardbeien
- 100g fondant of melkchocolade
- 100g witte chocolade
- Spuitzak met (klein) spuitmondje
- Plastiek folie
- Prikkertjes
Bereiding
1 Smelt de witte en de bruine chocolade elk in een afzonderlijk kommetje.
- Je kan dit doen au bain-marie: plaats de chocolade in een hitte bestendig kommetje en plaats deze op een pan met licht kokend water. Laat chocolade zachtjes smelten en doorroer geregeld.
- Of gemakkelijker: plaats de chocolade in een kommetje en verwarm per 30 seconden op 1000W in de microgolf. Doorroer elke 30 sec goed tot volledig gesmolten (+- 3x30sec).
2 Giet de gesmolten witte en bruine chocolade elk in een afzonderlijk waterglas.
3 Dip de aardbeien 1 voor 1 in hetzij de witte hetzij de bruine chocolade.
- Tip: gebruik een prikker om de aardbei op te prikken, zo kan je deze mooi ronddraaien in de chocolade.
4 Leg de in chocolade gedipte aardbeien op een bakplaat of bord.
- Tip: bedek de plaat of het bord met een plastiek folie. Op die manier komen de chocolade aardbeien later mooi los.
5 Laat 10min rusten en vul intussen 2 spuitzakken met hetzij de witte, hetzij de bruine chocolade. Spuit de witte chocolade in streepjes op de bruine chocolade aardbeien, en spuit de bruine chocolade in streepjes op de witte chocolade aardbeien.
6 Laat de chocolade aardbeien lang genoeg afkoelen in een koude berging of koelkast tot de chocolade helemaal hard is.
7 Serveer als dessertje of verpak in een doosje als cadeautje. Geniet ervan!