Lekker recept voor een lichte maaltijd of als voorgerecht
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- Witloof 2 kleine stronken
- Sint-jakobsvruchten 4
- Citroen 1/2
- Suiker 1 eetlepel
- bloem 1 eetlepel
- Peper en zout
- Dille (als kan vers)
- Eventueel extra: Room 25ml
Bereiding
1 Verwijder de harde kern van de witloofstronken en snij elk stronkje in de lengte in 4.
2 Laat boter smelten in een pan, eenmaal de boter schuimt voeg je het witloof toe met wat peper, zout en suiker en laat je deze 2-3 min stoven.
3 Zet daarna het vuur wat lager, voeg wat citroensap toe en zet het deksel op de pan voor een 15tal min.
Indien je het witloof wat smeuriger wilt, kan je hier ook wat room toevoegen. Roer af en toe door.
4 Verhit boter in een pan, leg de jakobsvruchten even in wat bloem en kruid ze met peper en zout. Vanaf de boter warm genoeg is bak je elke kant van de jakobsvruchten ongeveer 2 minuten op vrij hoog vuur.
5 Leg het witloof op een bord, leg daarop de sint-jakobsvruchten en werk af met dille.
6 Smakelijk!