Gehaktballetjes in een witloofsausje met Flandrien Oud - Hoeve Mahieu
Z20240210 123202b

Gehaktballetjes in een witloofsausje met Flandrien Oud

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 aardappelen
  • 1kg gemengd gehakt
  • 2 sjalot
  • 2 el broodkruim
  • 2 el mosterd
  • 100 g Flandrien Oud
  • 2 eieren
  • 4 witloofstronken
  • 2 plakken spek
  • 2 zoetzure appelen
  • 200 ml blond streekbier
  • 200 ml room

Bereiding

  1. Snij de aardappelen in kleine dobbelsteentjes. Smelt een klontje boter in een pannetje op het vuur en bak de er bokjes goudbruin in.
  2. Meng het gehakt met de sjalot, het broodkruim, mosterd, de kaas en het ei. Kruid met peper en zout en rol er kleine balletjes van. Bak de balletjes goudbruin in een klontje boter.
  3. Snijd de stronkjes witloof in vieren. Kruid ze met peper en zout en stoof ze aan in een klontje boter. Voeg nog de reepjes spek en de blokjes appel toe. Blus het geheel met het bier en de room. Laat vervolgens inkoken. Breng indien nodig extra op smaak met peper en zout.
  4. Optioneel: maak nog een koude salademix van witloof en appel
  5. Dresseer het geheel: witloof met saus en spekjes, gehaktballetjes, krokante aardappeltjes erop en afwerken met de salade.

Wil je instructies van topchef Bart Desmidt van restaurant Bartholomeus? Bekijk dan zeker dit filmpje!

Smakelijk!