Ingrediënten (voor 1 ovenschotel / +- 4 personen)
- Olijfolie
- Witloof 4 stronken
- Butternut/ flespompoen 1
- Gemengt gehakt 500gr
- Room 120ml
- Groentebouillon 250ml
- Ricotta 250gr
- Gemalen kaas (vb. emmentaler) +/-150g
- Lasagnevellen 12 stuks
- peper en zout
- oregano
- blaadje laurier 1
- Komijnpoeder
Bereiding
1 Verwarm je oven voor op 200°C
2 Schil de butternut en snijd hem in stukjes. Giet wat olijfolie in een pan en stoof de stukjes butternut samen met het blaadje laurier aan. Giet daarna de groentenbouillon erbij en laat de butternut gaar koken.
3 Eenmaal de butternut gaar, verwijder het laurierblad. Giet de room erbij en mix alles glad , je krijgt een soort pompoensaus. Hou aan de kant.
4 Verwijder de harde kern van de witloofstronken en snij het witloof in stukken. Stoof ze in wat olijfolie en kruid ze met peper en zout. Hou aan de kant.
5 Bak het gehakt in een pan met wat olijfolie, kruid met wat komijnpoeder, peper en zout. Voeg na enkele minuten de ricotta toe en meng door het gehakt. Hou aan de kant.
6 Alles is nu klaar om de ovenschaal te vullen. Breng eerst een laagje pompoensaus in de ovenschaal, bedek daarna met lasagnevellen. Schep daarna het gehak en ricotta erop, dan een laag witloof en opnieuw een laag pompoensaus met daarop lasagnevellen. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en probeer te eindigen met een laagje pompensaus.
7 Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
8 Zet de lasagne 30 min in de voorverwarmde oven.
9 Serveer en werk af met wat oregano.
10 Smakelijk!