Ingrediënten
- pasta 400 g
- gerookte ham (in reepjes )200 g
- witloof 600 g
- champignons 250 g
- kruidenkaas 4 el
- room 200 ml
- gemalen kaas 50 gr
Bereiding
- Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water.
- Snij de onderkant van de stronken witloof en halveer het lof in de lengte. Verwijder de harde kern. Snij de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm breed. Snij de champignons in partjes.
- Verhit een scheutje olie en bak de champignons goudbruin. Voeg het witloof toe en bak 2 minuten verder. Schep geregeld om.
- Voeg de kruidenkaas en de room bij het witloof en de champignons. Laat op zacht vuur 4 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Giet de pasta af. Verdeel de pasta over de borden en voeg de romige witloof toe. Werk af met de reepjes ham. Strooi er de kaas over en garnier met wat basilicum.
Optioneel
Bak je sjalotje mee in de pan.
Bij de afwerking kan je ook een fris appeltje toevoegen.