Ingrediënten
- serranoham: 8 sneetjes
- raclettekaas: 8 sneetjes
- witloof: 4 stronkjes
- rode ui: 1 stuk
- ricotta: 150 g
- rechthoekig pizzadeeg: 1 rol
- walnootpitten
- peterselie
- vloeibare honing 2 eetl.
- olijfolie 2 eetl.
Voorbereiding
- - Snij de rode ui in dunne ringen.
- - Snij het witloof in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij elke helft daarna nog eens in de lengte in 4.
- - Snij de korst van de raclettekaas.
- - Hak de walnootpitten grof.
- - Snipper de blaadjes peterselie fijn.
- - Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bereiding
- Leg het pizzadeeg met het bakpapier op een bakplaat.
- Kruid de ricotta met zwarte peper en besmeer er het deeg mee.
- Verdeel er de rode ui en het witloof over en besprenkel met de olijfolie en de vloeibare honing. Kruid met peper.
- Schik er de sneetjes raclettekaas op en bestrooi met de walnootpitten.
- Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking
Leg roosjes ham op de pizza en werk af met de peterselie.
bron: www.colruyt.be